RON ZACAPA CENTENARIO SOLERA GRAN RESERVA 23 40% 1L (tuba)

Neohodnoceno
Značka: ANEJOS DE ALTURA
Vyvážená, jemná a jedinečná chuť Zacapy Centenario Solera Gran Reserva 23 pochází ze směsi rumů starých 6 až 23 let, které vyrábíme procesem zrání "Sistema Solera". Zacapa zraje v nadmořské výšce 2300 metrů v sudech, ve kterých dříve zrála robustní americká whisky, delikátní sherry a jemná vína Pedro Ximénez, čímž vzniká jedinečný a vyvážený rum. Rum Zacapa si nejlépe vychutnáte čistý, s ledem nebo ve vašem oblíbeném koktejlu. Tento rum je odborníky pokládán za „Best in the World“.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 1009340
1 499 Kč
RON ZACAPA CENTENARIO SOLERA GRAN RESERVA 23 40% 1L (tuba)
Neohodnoceno
Značka: ANEJOS DE ALTURA
BENE Nápoje Poděbradská
Kamenná prodejna v Praze
BENE Nápoje, PODĚBRADSKÁ 964/36 - naše nově otevřená kamenná prodejna, kde můžete své objednávky již nejen vyzvedávat, ale i platit, a to v hotovosti, nebo platební kartou. Samozřejmostí je možnost výběru a realizace nákupu přímo v prodejně, kde naleznete kromě zboží z našeho e-shopu i spoustu dalších zajímavých produktů ze sortimentu nápojů a potravin. Otevřeno máme denně (Po-Ne) od 7:00 do 21:00 hodin. Těšíme se na Vás. Kolektiv e-shopuALKO Bene a prodejen BENE nápoje
Zacapa je jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů.“#Enter#EnterJe destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa.#Enter#EnterHistorie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.#Enter#EnterVýroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.#Enter#EnterNa rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.#Enter#EnterKdyž přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.#Enter#EnterPokud se posuneme o 2000 m n. m. výše, přesněji do 2333 m n. m., dostaneme se do "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Je to jedno z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. V horách nižší průměrná teplota 16,66 °C zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů.#Enter#EnterJakmile jsou sudy na místě v "The House Above the Clouds", začíná složitý jemně vyvážený proces zrání. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. U destilerie Zacapa je sistema solera používána pro míchání (neboli Blendování) rumů různého stáří v sudech, kde dříve zrály robustní americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez.#Enter#EnterKaždá kapka rumu zde prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť z čehož vzniká rum výjimečné kvality. Na celý tento proces dohlíží Master Blender, jedna ze tří žen, které v potravinářském průmyslu dosáhly této pozice.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zahraniční
Výrobce: ANEJOS DE ALTURA
Země původu: Guatemala
Obsah alkoholu: 40

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: